Date cu caracter personal – imaginile video

FORUM Radikal Consult – discutii pe teme juridice Forumuri GDPR Date cu caracter personal – imaginile video

Etichetat: 

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #5974
  Vlad Dumitrescu
  Participant

  Bună ziua,

  Știu că imaginile video prelucrate de un sistem de monitorizare sunt reglementate ca fiind date cu caracter personal.
  În cazul în care are loc o spargere a unui loc protejat cu un astfel de sistem, dacă imaginile respective ajung în mediul public, ar putea făptuitorul prins cu ajutorul lor să invoce nerespectarea GDPR?
  Ce este mai important, interesul legitim al operatorului sau dreptul persoanei vizate?

  Mulțumesc!

  #5975
  Radikal Consult
  Keymaster

  Buna ziua,

  Operatorul de date cu caracter personal, are obligatia legala de a asigura confidentialitatatea datelor persoanelor vizate. Astfel, prin comunicarea publica a imaginilor, operatorul incalca drepturile persoanei vizate – faptuitorul. In acest caz, persoana vizata poate formula o plangere impotriva operatorului chiar daca aceasta are calitatea de faptuitor intr-un dosar penal.

  Totodata, cursul demersurilor intreprinse de operator intr-o astfel de situatie, ar trebui sa fie plangerea adresata politiei de unde decurge si obligatia operatorului de a pune la dispozitia organelor de cercetare penala inregistrarile camerei de supraveghere video.

  Concret,interesul legitim functioneaza pentru operator in speta data, fata de situatia in care se adreseaza organelor penale, nu in vederea lansarii in spatiul public a datelor cu caracter personal ale pretinsului faptuitor, caz in care asa cum am aratat deja, operatorul nu numai ca nu poate justifica un interes legitim, ba dimpotriva, isi incalca obligatiile si lezeaza drepturile si libertatile persoanei vizate, faptuitorul.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.